Hírek

FARKAS RICHÁRD - “JÓT, S JÓL! EBBEN ÁLL A NAGY TITOK.”

2020. október 24.
63513afdc77c2a8e6abda036_Farkas-R.-metszet.jpg

Az Év Ifjú Séftehetsége díjjal kitüntetett, évek óta étteremkalauz toplistákon jegyzett Pajta bisztró séfje, Farkas Richárd a Highlights történetében először gasztronómiai oldalról érkezett a nagyköveti csapatba.

Ismerted korábbról a Highlightsot?
Hallottam már róla, de nem mélyedtem el benne. Annyi meg volt, hogy egy szimpatikus kezdeményezés. De az idei évtől cél is, hogy nagyobb visszhangot kapjon és remélem, ebben méltó partner tudok lenni én is.

Miért vállaltad el a nagyköveti feladatot, miért éppen ezt?
Rendszeresen megkeresnek ilyen jellegű céllal, de csak amellé állok be, amit össze tudok egyeztetni az értékrendemmel. A Highlights egy olyan pozitív ügy, amiben nemcsak megtisztelő részt venni, de tanulhatok is belőle. Új emberekkel, az élet ennyire különböző területeiről együtt dolgozni, akik mind kiválóságok a saját szakmájukban,igazán inspiráló. Az pedig az egyik legkiváltságosabb lehetőség, amikor a tevékenységünkkel segíthetünk másoknak.

Mit ad a te személyed a nagyköveti csapathoz? Teljes már a listád?
Számomra a Vas- és Zala megyei történetek kiemelten fontosak, lokálpatriótaként, a térség kimagasló teljesítményeit szeretném első sorban bemutatni. Az étterem koncepciójából fakadóan gyakran kimozdulunk a konyha falai közül és sok környékbelivel találkozunk. Miközben keresem a helyi termelőket, időnként van szerencsém izgalmas, érdekes sztorikba csöppenni, amik a Highlights által talán nemcsak engem derítenek fel, hanem másokat is cselekvésre buzdíthatnak, jó példával járhatnak elől.
Persze a személyes komfort zónámat, azaz a gasztro világot nem könnyű elhagyni, de igyekszem belőle kitekinteni és pontosan ezért pörgetem mindig a Highlights Instagramját, ahol a nagyköveti ajánlásokból meríthetek.

Mi jut eszedbe arról, hogy “Hass,alkoss, gyarapíts!”?
Egy hasonló graffiti díszíti a konyhánkat: “Jót, s jól! Ebben áll a nagy titok!” -Kazinczy Ferenc idézete nekem összecseng a Highlights szlogenével, egyúttal a hitvallásunkkal. Jó alapanyagokból a legjobb tudásunk szerint tálalva főzni. Ez a szellemiség az, amiben támaszkodva a közvetlen környezetünkre egyre magasabb eredményeket érhetünk el. Egy igazi win-win szituáció, és ilyenekből kell még több. Amikor a progresszivitás úgy jelenik meg, hogy a tradíciót modern formába öltöztetjük. A magyar népet egy pesszimista nemzetnek tartják, de a Highlights talán változtathat azon, hogy jobban észrevegyük, hogy az értékteremtő, motiváló történetek a lábunk előtt hevernek.Szerinted melyek voltak 2020 legkiválóbb teljesítményei? Ajánld őket képpel, videóval vagy bármilyen kifejező módon a nagyköveteinknek! Oszd meg Facebook-oldaladon vagy az Instagramodon, akár Storyban a #hassalkossgyarapíts hahstaggel és jelöld be rajta a @Highlights_of_Hungary-t!