Hírek

HÁFRA NOÉMI - HA JÓRA TÖREKSZÜNK, ROSSZAK NEM LEHETÜNK

2020. november 4.
63513afdc77c2a5431bda030_Hafra-Noemi_metszet.jpg

Háfra Noémi, junior világbajnok kézilabdázóval a Highlights történelmében először, egy sportolóval egészült ki a színes nagyköveti csapat. Az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa a felkészülési szezon ellenére óriási lendülettel vetette bele magát jelöltjei felkutatásába.

Először választott a Highlights nagyköveti csapatába sportolót. Milyen újdonságot hozhatsz a személyiségeddel a közösségbe?
Nagyon megtisztelő egy ilyen körben megjelenni, ráadásul mindezt 22 évesen. Amikor felkértek, amellett, hogy örültem, kicsit zavarba is jöttem, hogy hogyan fogok tudni eleget tenni az elvárásoknak. Igyekszem, hogy hasznos része lehessek a társaságnak, és olyan jelölésekkel gazdagítsam a palettát, ami sokak számára újdonság.

Miben tudsz azonosulni a Highlights szellemiségével?
Ahogy a Highlights jelöltjei, úgy én is a kiváló teljesítményre törekszem. Természetesen a tökéletesség csak fogalomként létezik, a valóságban nem, a valódi teljesítmény pedig egyáltalán nem olyan, mint a filmekben: gyakran gödrök szegélyezik a főhős útját. De ha jóra törekszünk, akkor rosszak nem lehetünk. Ez az etalon pedig máris kiemel az átlagból és ezeket az élen járókat kell előtérbe helyezni, a maguk nem feltétlenül könnyű, de mindenképpen inspiráló és tanulságos életútjával. Rendkívül becsülöm ezért a Highlights misszióját, ami gyerekeknek és tenni akaró felnőtteknek hozza el évről évre azokat a sztorikat, amik reményt adhatnak, motiválhatnak, cselekvésre sarkallhatnak.

Mit jelent számodra a Hass, alkoss, gyarapíts! szlogenünk?
Rám leginkább a példaképeim voltak hatással. Ami csodálatos élmény, hogy ilyen fiatalon elmondhatom magamról, hogy már én is példaképe lehetek fiataloknak, akik segítséget, tanácsot kérnek tőlem. Ezek a találkozások jutnak eszembe erről a hármas szófordulatról, és az, hogy van miért dolgoznom, újra és újra felül emelkedni a holtpontokon, és így pozitívan befolyásolhatok másokat. Ezt a gondolatiságot igyekszik a Highlights is elültetni a fejekben, és bízom benne, hogy ezáltal mély társadalmi változtatásokat is elindít.

Kedden lesz a nagykövetek jelölésének egyeztetése. Készen áll már a listád?
Alapvetően hozzám a legközelebb a sport és a környezetvédelmi témák állnak. Ugyanakkor ez egy remek apropó, hogy tágítsam a látókörömet, ezért is mankó nekem az a sok nagyköveti ajánlás, amit az emberek megosztanak most a közösségi médiában. Már ezért megérte! Keddig még formálódik a listám, és izgatottan várom a személyes találkozást a nagykövetekkel.