Hírek

MARSALKÓ DÁVID - KERESEM A BALANSZOT

2020. november 3.
63513afdc77c2a236ebda03c_Marsalkó-Dávid_metszet.jpg

A Halott Pénz többszörösen Fonogram díjas hiphopformációjának tagja a pécsi ügyek, a társadalmi szerepvállalások és a fenntarthatóság szellemiségét hozza el jelöltjeiben.

Nem sűrűn vállalsz el nem zenéhez kapcsolódó felkéréseket. Miért mondtál nekünk igent?
A Halott Pénz teljesen kitölti az időmet általában, az elmúlt 8-9 év szinte csak erről szólt. Idén azonban kiesett a koncertszezon, így úgy éreztem, hogy itt az idő mással is foglalkozni. Korábban már megkeresett a Highlights, most végre én is a részese lehetek ennek a szimpatikus kezdeményezésnek. Ráadásul jó barátom, Takács Ákos szintén tagja a nagyköveti csapatnak, ami pláne meghozta a kedvemet. Ákossal még az első Pilvaker kapcsán léptünk szakmai kapcsolatba, ami a Highlights egyik nyertese.

Készen áll a jelölti listád?
Javarészt igen, de még mazsolázok a közönség által beküldött ajánlásokból. Alapvetően zenei témájú projekteket viszek, igaz, azokban is megjelenik valamilyen plusz értékteremtő attitűd. Anélkül, hogy konkrétumokat mondanék, hiszen azt még nem lehet, hozzám közel állnak azok az ötletek, ahol a zenén keresztül megnyilvánul egy közösségteremtő gondolat vagy hátrányos helyzetű emberek segítése. De örülnék, ha találnék még olyan ügyeket, amik az iparágon kívüliek.

Milyen egyéb témákat szeretnél képviselni a csapatban?
Pécsiként külön hangsúlyt fektetnék erre a régióra, illetve a vidékre. Ez egyfelől a Highlights törekvéseivel is egybecseng, másfelől nekem is fontos képviselni a nem budapesti sztorikat, amik felhívják a figyelmet, hogy errefelé is van élet és számos izgalmas lehetőség.

Hogy cseng össze a Highlights értékrendje a tiéddel?
Ha a zenekart nézem, akkor úgy hiszem, remélem, hogy egy elég világos értékrendet kommunikálunk: igyekszünk minél színvonalasabb produkciókat létrehozni és folyamatosan fejlődni. Személyesen a hétköznapjaimban is fontos, hogy pozitív dolgokkal vegyem körül magam. Természetesen nekem is ráállt az agyam, hogy a világ lényeges mozgalmaiban részt vállaljak. Régóta nem vásárolok műanyag zacskót, nagyipari hústerméket, sőt, többnyire húst sem, felkutatom a helyi termelőket, szeretek belföldön utazni, egyszóval keresem a balanszot a fogyasztói társadalomban. Ilyen értelemben én is, akárcsak a Highlights, próbálom inspirálni azokat, akik kíváncsiak rám, akár a privát életemben, akár a színpadon keresztül.