HIGHLIGHTS OF HUNGARY PLUS // KÓRHÁZSULI

HIGHLIGHTS OF HUNGARY PLUS // KÓRHÁZSULI


A Highlights of Hungary szervezői, kurátorai úgy gondoljuk, hogy a COVID-19 járvány okozta krízisben még fontosabb lett azoknak az értékteremtő kezdeményezéseknek és a mögöttük álló embereknek, szervezeteknek az elismerése, akik önzetlen segítséget nyújtanak a rászorulóknak, megoldásaikkal hatékonyan segítik az egészségügyi, oktatási, szociális vagy gazdasági problémák megoldását. Az idei kurátori csapat tagjai 1-1 általuk kiemelésre érdemesnek tartott jelöltet javasoltak a Highlights of Hungary Plus speciális válogatásába.

 

KórházSuli Alapítvány és a Bethesda Gyermekkórház közös akciója

A KórházSuli Alapítvány a Bethesda Gyermekkórházzal együttműködve megszervezte az egészségügyben dolgozók gyermekeinek online oktatását. A program szervezőinek célja kettős. Egyrészt a koronavírus okozta rendkívüli oktatási helyzet nehézségeinek mérséklése, különös tekintettel az egészségügyi dolgozók gyermekeinek foglalkoztatására. Másrészt az önkéntes egyetemisták megtapasztalhatják a társadalmi szerepvállalás fontosságát, ráadásul ezáltal teljesíthetik a kötelező gyakorlatukat.

 

A Program eredményeiről:

A COVID-19 járvány hatására az egészségügyi dolgozók gyerekeinek kialakított "Online tanítok" programunkat március 16-án kezdtük el. Az azóta eltelt 7 hét alatt rengeteg minden történt velünk. Számos segítség-kérés érkezett hozzánk az ország egész területéről. Régi és új támogatók kerestek meg bennünket anyagi és eszköz-felajánlásokkal , más civil szervezetek jelentkeztek, hogy az ő segítettjeiket is támogassuk a munkánkkal.

Az elmúlt hónap eredményei számokban:

    - 370+ önkéntes egyetemista

    - 180+  tanuló

    - 1750+ online óra

    - 100 egészségügyi intézményből jelentkeztek a dolgozók segítségért

    - ELTE BGGYK megállapodás -  40 egyetemista hallgató a KórházSuli "Online tanítok" programban tölti terepgyakorlatát

    - Együttműködünk

 

LINK

 

"A rendkívüli oktatási helyzet nehézségeinek mérséklése, különös tekintettel az egészségügyi dolgozók gyermekeinek foglalkoztatása igen nehéz feladat. Ez az összefogás minta példája annak, hogy lehet átgondoltan, szakszerűen enyhíteni ezt a helyzetet, nem utolsó sorban pedig óriási emberségről ad tanúbizonyságot." - Mádai Vivien, jelölő kurátor

 

 

 

 

 

Vissza Megosztás!

Ez a weboldal (nagyon finom) sütiket használ a jobb működés érdekében. Ha böngészni szeretnéd weboldalunkat, kattints az OK gombra. További információ

OK

KÖSD BE MAGAD A HIGHLIGHTS OF HUNGARY KÖZÖSSÉGBE ÉS REGISZTRÁLJ!