Kurátori díj maraton

Kurátori díj maraton


A Highlights of Hungary platform az elmúlt 7 éve során folyamatosan fejlődött, az alap modell azonban nem változott. A felkért 10 kurátor és az alapító Super Channel jelöl, a közönség pedig szavaz a kedvenceire. Ám kíváncsiak lettünk arra, hogy vajon ez a "szivárványkoalíció" kurátori csapat, túllépve azon, hogy személyesen kit jelölt, konszenzusos döntésben ki tudja-e emelni azt a történetet, amely a Highlights of Hungary üzenetét az adott évben szerintük a leginkább képviseli. Így született meg három évvel ezelőtt, Martinkó József kurátorunk ötlete által a "Kurátori Díj".

 

Idén harmadik alaklommal gyűlt össze a kurátori csapat, hogy hajnalba nyúló érvelések árán megnevezze azt a jelöltet az 55-ös gyűjtésből, aki a Highlights of Hungary idei Kurátori Díj címét kapja meg. Bár tartjuk magunkat a túlzott szentimentalizmustól, de a highlight színekben pompázó égbolt határozottan megalapozta a kurátori elvonulás hangulatát.

A 10 fős kurátori csapatot minden alkalommal nagy kihívás összeegyeztetni egy helyszínre, idén is számolnunk kellett két hiányzóval, akik azonban lelkiisemeretesen voksoltak távollétükben is. Mi több, kurátoraink, Liptay Gabriella, a KPMG Magyarország marketing és kommunikációs igazgatója és Iain Lindsay magyarországi brit nagykövet az éves expat gálán erős Highlights of Hungary duóként élvezték egymás társaságát.

Az idei "elvonulásnak" a Kristinus Borbirtok adott helyet, amiért különösen hálásak vagyunk. Az pedig extra élmény, hogy ezáltal az út által megismerhettünk egy újabb potenciális highlightot. A klasszikus borbirtok és mellé társított borospince labirintus kép helyett egy minden tekintetben progresszív élmény fogadott bennünket. Ez a modernitás azonban egy olyan családias fogadtatással párosult, amivel rögtön a szívünkbe zárta magát Florian Zaruba, a borbirtok igazgatója és csapata

 

 

 

A kiválasztó folyamat egy hosszú érvelési kör, szavazás, majd újabb érvelési körből áll, amelyben akár parázs viták árán is, de a végén sikerül olyan döntést hozni, amely mellett a kurátori csapat minden tagja teljes mellszélességgel kiáll. A decemberi jelölés sem egy könnyű feladat, de ez a maraton adja meg az igazi mélységét és súlyát a kezdeményezésnek. A közönségszavazás egy izgalmas korképe, lenyomata az adott év fókuszpontjainak. Olyan témák kerülnek jellemzően az élmezőnybe, amelyek az embereket a leginkább foglalkoztatják és  azoknak a közösségeknek az erejét láttatják, amelyek egy-egy jelöltet kiemelnek a sorból. A Kurátori Díj feladata viszont az, hogy egy olyan üzenetet tűzzön évről-évre a zászlajára, ami a Highlights of Hungary kurátori csapata által kiemelt üzenetet képviseli az adott évben.

 

 

 

 

 

 

 

A hajnalig tartó diskurzust végül idén is eredményesen zártuk, s olyan döntés született, amely mindenféleképpen egy olyan fókuszát mutatja a Highlights of Hungary kurátori csapatának, amely mindannyiunk számára megkerülhtetlen értéket és üzenetet képvisel. 

A Kurátori Díj nyertesét február 21-én a Katona József Színházban hirdetjük ki , ahol a közönségszavazás eredménye alapján a 10 legkedveltebb történetet és a különdíjas jelölteket is bemutatjuk. Az este azonban mind az 55 történetről és rólatok is, akik kíváncsiak rájuk. Tartsatok hát velünk a zártkörű díjátadót követő publikus ünneplésen!

Regisztráció: FACEBOOK EVENT

 

 

 

 

 

Vissza Megosztás!

Ez a weboldal (nagyon finom) sütiket használ a jobb működés érdekében. Ha böngészni szeretnéd weboldalunkat, kattints az OK gombra. További információ

OK

KÖSD BE MAGAD A HIGHLIGHTS OF HUNGARY KÖZÖSSÉGBE ÉS REGISZTRÁLJ!