az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete

Iain Lindsay
az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete

"Amikor összeállítom a saját “Highlights of Hungary” toplistámat, olyan kiemelkedő magyar projekteket vagy eredményeket szeretnék majd jelölni, amelyekben a legtöbb potenciál rejlik nemzetközi viszonylatban; illetve olyan, nemzetközi összefogásban megvalósuló kezdeményezéseket, amelyekben a magyar résztvevőknek központi szerepük van."

 

"Iain Lindsay vagyok, a magyarországi brit nagykövet. Nagy örömmel csatlakozom a kuratórium csapatához.

 

Akik ismernek, tudják rólam, hogy mennyire szeretem Magyarországot és a magyar nyelvet. Ez a csodálatosan bonyolult “titkos kód”, amelyet magam is megpróbálok beszélni, segítségemre van abban, hogy alaposan megismerjem a magyar kultúrát, irodalmat, történelmet, hagyományokat és embereket, továbbá egy sor előremutató és innovatív projektet és kezdeményezést.

 

Az elmúlt három és fél évben, amióta brit nagykövetként Magyarországon élek, abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy rengeteg kiváló emberrel találkozhattam és dolgozhattam együtt: művészekkel, üzletemberekkel, tudósokkal, oktatókkal, civil szervezetek és jótékony célú alapítványok képviselőivel, akik mind hozzájárultak ahhoz, hogy én és a munkatársaim sikerrel erősítsük a brit-magyar kétoldalú kapcsolatokat.

 

Diplomata karrierem csaknem 40 éve alatt bejártam a világot, és dolgoztam többek között Bahreinben, Japánban, Ausztráliában, Hong Kongban és más országokban. Ennek köszönhetően úgy gondolom, egyedülálló nemzetközi kitekintéssel rendelkezem a kurátorok között. Amikor összeállítom a saját “Highlights of Hungary” toplistámat, olyan kiemelkedő magyar projekteket vagy eredményeket szeretnék majd jelölni, amelyekben a legtöbb potenciál rejlik nemzetközi viszonylatban; illetve olyan, nemzetközi összefogásban megvalósuló kezdeményezéseket, amelyekben a magyar résztvevőknek központi szerepük van."  

A kurátor jelöltjei

Ez a weboldal (nagyon finom) sütiket használ a jobb működés érdekében. Ha böngészni szeretnéd weboldalunkat, kattints az OK gombra. További információ

OK

KÖSD BE MAGAD A HIGHLIGHTS OF HUNGARY KÖZÖSSÉGBE ÉS REGISZTRÁLJ!