Építészet-és dizájnkritikus, az Octogon magazin főszerkesztője

Martinkó József
Építészet-és dizájnkritikus, az Octogon magazin főszerkesztője

"A HoH kurátori munkájában elsősorban azt a kihívást keresem, ami révén összegezhető a program elindulása óta eltelt évek tapasztalata. Kurátorként úgy érzékelem, hogy a két évvel ezelőtti "kurátori díj" létrehozásával a zsűri feladata sokkal élesebb, "kihegyezettebb" és felelősségteljesebb lehet. "

"Miskolcon születtem, de Debrecenben és Budapesten nőttem fel. Az ELTE-BTK magyar szakának befejezése után szinte azonnal az OCTOGON arcgitecture & design című magazin munkatársa lettem, valamint a Népszabadság, később az Élet és Irodalom külsős építészetkritikusa. Kortárs építészetről és designról írok, gondolkodom, beszélek. Az elmúlt 18 év az OCTOGON laphoz köt, amiben volt egy 5 éves megszakítás, amikor a www.hg.hu főszerkesztőjeként dolgoztam. Az építészetre és designra mint kulturális termékre, a "nagybetűs kultúra" szerves részére tekintek. Fő érdeklődési körömbe a kreatív kultúra és a nyelv, a kritikai nyelvezet és a designkultúra-tudomány viszonya tartozik."

A kurátor jelöltjei

Ez a weboldal (nagyon finom) sütiket használ a jobb működés érdekében. Ha böngészni szeretnéd weboldalunkat, kattints az OK gombra. További információ

OK

KÖSD BE MAGAD A HIGHLIGHTS OF HUNGARY KÖZÖSSÉGBE ÉS REGISZTRÁLJ!