látvány-és díszlettervező

Varga Judit
látvány-és díszlettervező

„…nagyszerű és különleges képességű emberek élnek itthon, akiket bárhol a világon elismerhetnének. Erre gyerekkorom óta érzékeny és büszke vagyok. Régebben mindezt a környezettel magyaráztam: nyugatabbra nagyobb a biztonság – a társadalmi vagy pénzügyi támogatottság -, amire egy vállalkozás felépülhet, itthon azonban sokkal több munkára van szükség az érvényesüléshez…”

"Látványtervező és berendező vagyok, a Prop Club alapítója. 2001 ben kezdtem látvánnyal foglalkozni egy spanyolországi építészeti ösztöndíj után. Ez előtt versenyszerűen sportoltam. Éveken keresztül voltam magyar bajnok squashban és snowboardban. Építészetet tanultam, de filmrendező akartam lenni. Spanyolország után találkoztam Ágh Martonnal, akinek az asszisztense lettem.  A mai napig a legjobb látványtervezőnek tartom, rengeteg inpirációt kaptam tőle. Nagyon hamar kezdtem önálló projecteken dolgozni, már 2002-ben. Első látásra szerelem volt a munka, imádom a mai napig. A munkám egy nagy játék, mintha nagyban legóznánk. Szeretek emberekkel dolgozni, és szeretem, hogy egy elképzelt világot alakítunk ki együtt. Fontos számomra a csapatmunka. 2008-ban hoztam létre a Prop Club kft-t, ami egy filmes berendező cég. A neve alapján is jól látszik, hogy számomra a munka egy Club, közösségi tér. Fejembe vettem, hogy ezt a csodálatos szakmát olyan emberekkel szeretném csinálni, akik hasonlóan fanatikusak és a munka szerelmesei, mint én. A mai napig több mint 200 ember került be a filmszakmába rajtunk, rajtam keresztül. A másik elképzelésem az volt, hogy a berendezést nemzetközi színvonalon tanítsam meg a nálam dolgozóknak. Nagyon szeretek tanítani. Küldetésesemnek érzem a tudás és a tapasztalatok átadását."

A kurátor jelöltjei

Ez a weboldal (nagyon finom) sütiket használ a jobb működés érdekében. Ha böngészni szeretnéd weboldalunkat, kattints az OK gombra. További információ

OK

KÖSD BE MAGAD A HIGHLIGHTS OF HUNGARY KÖZÖSSÉGBE ÉS REGISZTRÁLJ!