slider-1
slider-1
slider-1
slider-1
slider-1

ART MARKET BUDAPEST // Pistoletto program

 

Az Art Market Budapest Magyarország legjelentősebb kortárs képző- és fotóművészeti eseménye, legnagyobb, évente megrendezett kortárs kiállítása és kulturális vonzerejének kiemelkedő komponense, Közép- és Kelet-Európa elsőszámú nemzetközi művészeti vására. Legutóbb 500 feletti művész több ezer alkotását mutatta be, 5 kontinens 25 országának több mint 100 kiállítóját, 5 nap alatt közel 30 ezer nézőt látott vendégül. Az esemény jóvoltából Budapestre járnak a képzőművészet olyan nemzetközi sztárjai, mint 2019-ben Michelangelo Pistoletto és a legendás művész Harmadik paradicsom elnevezésű fenntarthatósági programja, amelyet többek között az Újraegyesített alma című szobor tett világhírűvé.

 

 

VIDEÓ

 

 

A projektben résztvevő személyek névlistája:

 

Ledényi Attila, igazgató

Löbl Krisztina, Zelei Krisztina, vezetői koordinátor

Boros Lilla, nemzetközi & kiállítói kapcsolatok

Kovács Éva, kiállítói kapcsolatok

Kaszás-Tóth Rózsa, kommunikáció

Vikárius Réka, kommunikáció & márkamenedzsment

Bérczi Linda, programok & VIP

Őry Eszter, gyakornoki és önkéntes koordináció

 

 

 

Art Market Budapest

Facebook Art Market Budapest

 

 

Kurátori méltatás


"Közép- és Kelet-Európa első számú és Európa egyik jelentős nemzetközi művészeti vásáraként, számos tekintetben Magyarország egyik legfontosabb kortárs képző- és fotóművészeti eseménye. Idén a világ egyik rendkívüli jelentőségű művészeti személyisége, Michelangelo Pistoletto a világ minden részén szívesen látott és keresett alkotó nem csupán ünnepelt művészként, hanem azért is érkezett Budapestre, hogy az Art Market Budapest felkérésére Third Paradise (Harmadik Paradicsom) elnevezésű programját bemutassa a budapesti közönségnek és ezzel elindítsa a kapcsolódó társadalmi fórumot. Pistoletto szerint ugyanis a művészeknek különleges szerep jut a társadalom fejlődésének elősegítésében és befolyásolásában, kultúránknak a természeti környezetet is tiszteletben tartó fenntartásában, mivel az alkotómunka révén a társadalom valamennyi szegmensével természetes kapcsolatban állnak, így aztán  hatékonyan képesek akár működő társadalmi platformokat is létrehozni."

A kurátor jelöltjei

Ez a weboldal (nagyon finom) sütiket használ a jobb működés érdekében. Ha böngészni szeretnéd weboldalunkat, kattints az OK gombra. További információ

OK

KÖSD BE MAGAD A HIGHLIGHTS OF HUNGARY KÖZÖSSÉGBE ÉS REGISZTRÁLJ!