slider-1
slider-1
slider-1
slider-1

KISERDŐVÉDŐK

 

A Kiserdővédők lakossági csoportunkat 2017-ben egy útépítés elleni tiltakozás hívta életre. A kiemelt kormányzati beruházásként elindított budapesti Galvani híd egyik levezető útját, a IX. és a XIX. kerület között fekvő Határ úti, kb. 22 hektáros erdőn vezetné át a beruházó. Fák helyén pár év múlva 2 x 2 sávos autóút futna. Az eltelt 2 év alatt országos hírű lett az erdő megmaradásáért folytatott küzdelmünk, az úttervezés leállt, a döntéshozó 2019-ben végre tárgyalóasztalhoz ült velünk.   

 

 

„Pro Urbe Ferencváros” díjhoz kapcsolódó összefoglaló VIDEÓ

 

 

Kiserdővédő aktivisták:

 

Németh Krisztina

Balogh Samu

Ferenczi István

Tracey Wheatley

Weisz Csaba

Mandl-Szücs Ildikó

Goszták Zoltán

Molnár Szilvia

Németh Henrietta

Bernáth Ferenc

Tihanyiné Szilágyi Ágnes

Csillag Orsolya

Balázs Adrián

Pápay György

Kiss András

Győrfi László

 

 

 

www.facebook.com/kiserdovedok

 

 

 

 

Kurátori méltatás


“Van más út.” Példás gyorsasággal és még magasabb színvonalú szakmai felkészültséggel látott munkához a Határ út és a Wekerle mellett húzódó erdősáv megóvása érdekében néhány tucatnyi helyi lokálpatrióta, helyi lakos, közlekedési mérnök, civil környezetvédő, urbanisták. A Kiserdővédők szakmai alternatívák sorát kidolgozva váltak egyfajta civil partnerévé a városvezetésnek, a térséggel foglakozó szakembereknek. Noha a Dél-Pesti beruházások teljes hálózata még a végső kidolgozás előtt áll, az itt élők hatékonyan tudtak beavatkozni lakókörnyezetük természeti értékeinek megvédésébe. Fontos kiemelni, hogy ebben az esetben nem puszta elutasítás és ellenállás volt egy városi erdősávon keresztül felépíteni tervezett, a Wekerle-telep és egyéb lakóövezetek közvetlen közelében haladó nagyforgalmú út tervével szemben, hanem a Kiserdővédők szakmailag megalapozott alternatívákkal, forgalomszámlálással, szakmai fórumok szervezésével valódi alternatívák kidolgozásával segítették elő a végső megoldás megtalálását."

A kurátor jelöltjei

Ez a weboldal (nagyon finom) sütiket használ a jobb működés érdekében. Ha böngészni szeretnéd weboldalunkat, kattints az OK gombra. További információ

OK

KÖSD BE MAGAD A HIGHLIGHTS OF HUNGARY KÖZÖSSÉGBE ÉS REGISZTRÁLJ!