slider-1
slider-1
slider-1
slider-1
slider-1

PARADIGMA ARIADNÉ

 

A Paradigma Ariadné egy budapesti stúdió, amely váratlan és nem mindennapi építészetet hoz létre. Az irodára jellemző az esztétika innovatív megközelítése, valamint a kritikai és narratív tervezési szemlélet. Az irodát Csóka Attila Róbert, Molnár Szabolcs és Smiló Dávid alapította 2016-ban.

A Paradigma Ariadné a 2020-as Velence Építészeti Biennále társkurátora Kovács Dániel kurátor mellett. Ezt megelőzően az iroda több kiállításon mutathatta be munkáit Budapesten, Velencében, Varsóban, Bécsben és Ohio államban.

 

 

VIDEÓK:

 

12 fal kiállítás

Az arc, a medence, két torony és egy rom

Entering Bildarchitktur

Százosztatú ház

 

 

Paradigma Ariadné csapat:

 

Csóka Attila Róbert

Molnár Szabolcs

Smiló Dávid

Árkovics Lilla

Csendes Bernadett

 

 

 

paradigmaariadne.com

instagram.com/paradigmaariadne

facebook.com/paradigmaariadne/

twitter.com/ParaAriadne

 

 

 

Kurátori méltatás


"Száz szobás földszintes ház, a világ legapróbb diadalívei, iskolatermi beltéri grafiti sorozat, útzáró plasztikszalagból spulnizott fotó-jurta vagy a Frankfurti Könyvvásárra tervezett magyar kiállítás stand. Néhány azok közül a projektek közül, ami a 2016-ban alapított Paradigma Ariadné csoportot a kortárs hazai építészet legfigyelemreméltóbb alkotóközösségévé tette az elmúlt években. A kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszert és kutatóhálózatot működtető, rendkívül sokrétű érdeklődési körrel rendelkező stúdiót három egykori szakkollégiumi csoporttárs, Csóka Róbert Attila, Molnár Szabolcs, Smiló Dávid hozta léte, de a különféle akciók, publikációk, kutatási projektek, kiállítások során tucatnyi fiatal építész, urbanista, designer működik közre munkáikban. Alkotásaik hátterében magas szintű építészetelméleti elgondolások randevúznak az olykor provokatív, az építészet hagyományos kereteit szétfeszítő, a tradicionális tervezői praxis megcsontosodott folyamatait éles kritika alá vevő elképzelésekkel. Projektjeik mindig önmagukon túlmutató, széles kontextusban, narratív folyamatokban érthetőek meg igazából. Ötleteik, gegjeik önkormányzatokat, intézményeket, fejlesztőket inspirálnak arra, hogy az építészeti tetteket nagyobb összefüggésekben is megértsék."

A kurátor jelöltjei

Ez a weboldal (nagyon finom) sütiket használ a jobb működés érdekében. Ha böngészni szeretnéd weboldalunkat, kattints az OK gombra. További információ

OK

KÖSD BE MAGAD A HIGHLIGHTS OF HUNGARY KÖZÖSSÉGBE ÉS REGISZTRÁLJ!