slider-1
slider-1
slider-1
slider-1
slider-1

PÁRDY BENCE ÖNKÉNTES

 

"Önkéntes munkámat öt hónapon keresztül végeztem a Tiszán. A tavaszi áradások során, jellemzően Ukrajnából érkező több tonna hulladék összegyűjtését végeztem. Az első Tisza tavi PET kupát követően, július elején tértem vissza Tiszafüredre, ahol ezt a tevékenységet folytattam. Ebben az időszakban megközelítőleg hét tonna, javarészt műanyag hulladéktól mentesítettem a környező vizeket, ártéri erdőket. Munkámat adományokból tudtam finanszírozni, ezért külön köszönet mindenkinek aki segíteni tudott."

 

 

VIDEÓ

Kurátori méltatás


"Azt mindenki tudja, hogy valahogy meg kellene most már tényleg menteni a Földet, de Párdy Bence nem csak gondolkozott ezen, hanem kész volt tenni is ezért, és nem kis áldozatok árán. Bencét az sem töri le, hogy a következő áradáskor elölről kell kezdenie a munkát, mert nem a látványos eredményért, hanem azért dolgozik, hogy ne csak elvegyen, hanem adjon is a természetnek. Nagyon örülök, hogy van olyan díj ma Magyarországon, aminek keretében felhívhatom a figyelmet az ő történetére, bár biztos vagyok benne, hogy nem az elismerés motiválja. A példája remélhetőleg sok embert inspirál majd, akár egész hétköznapi áldozatok terén is."

A kurátor jelöltjei

Ez a weboldal (nagyon finom) sütiket használ a jobb működés érdekében. Ha böngészni szeretnéd weboldalunkat, kattints az OK gombra. További információ

OK

KÖSD BE MAGAD A HIGHLIGHTS OF HUNGARY KÖZÖSSÉGBE ÉS REGISZTRÁLJ!