slider-1
slider-1
slider-1
slider-1
slider-1

PET KUPA

 

A 2013-ban indult PET Kupa célja a Tiszának és árterének megtisztítása az árvizek idején érkező műanyag hulladéktól, vagy más néven a PET-palack áradattól. Különlegességét az adja, hogy a környezetszennyező anyagok felhasználásával küzd a környezetszennyezés ellen.


A kezdeményezéshez az évek alatt hulladékgazdálkodási és vízügyi szakemberek, helyi közösségek, valamint közel 2000 eltökélt önkéntes csatlakozott. Ők a PET Kalózok. Akik már nemcsak a Felső-Tiszán, hanem a Tisza-tónál, nemcsak nyáron, hanem télen is bevetésre készen állnak, ha a hulladékhelyzet úgy kívánja. 2019-ben rekord mennyiségtől, több mint 36 tonna hulladéktól sikerült mentesíteni a folyót, aminek közel a fele újrahasznosításra alkalmas.

 

A PET Kupa sikerének titka, hogy egy olyan nehéz és veszélyes feladatot, mint amilyen a szemétszedés, szórakoztató, inspiráló csapatépítő tevékenységgé, életre szóló kalanddá varázsol, ami után minden résztvevő garantáltan másképp viszonyul a saját hulladékához is.

 

 

VIDEÓ Tiszta Tisza

https://www.facebook.com/petkupa/videos/1014847865368274/

https://www.facebook.com/petkupa/videos/987006251489344/

https://www.facebook.com/petkupa/videos/2239813829593468/

 

 

 

PET Kupa Admirality szervezői csapat:

 

Molnár Attila Dávid

Tamás Zsolt

Hankó Gergely

Dóra Szilvia

Gyenes Károly

Gyalai Korpos Miklós

Farkas Zsófia

Bitter Zsuzsanna

Doró Viktória

 

 

 

www.petkupa.hu

facebook.com/petkupa

 

 

Fotó @Bankó József

 

 

Kurátori méltatás


"Sok szó esik és joggal az óceánokon úszó hulladékszigetekről, de a folyóink megmentése legalább ennyire fontos kihívás. 2019-ben rekord mennyiségű szemét érkezett Magyarországra a Tiszán. Ez is bizonyítja, hogy a PET Kupa küldetése, a szemétszedést és a kikapcsolódást, csapatépítést ötvöző egyedi és inspiráló megközelítése időszerűbb mint valaha." 

A kurátor jelöltjei

Ez a weboldal (nagyon finom) sütiket használ a jobb működés érdekében. Ha böngészni szeretnéd weboldalunkat, kattints az OK gombra. További információ

OK

KÖSD BE MAGAD A HIGHLIGHTS OF HUNGARY KÖZÖSSÉGBE ÉS REGISZTRÁLJ!