A Pizza Manufaktura 2010-ben látott napvilágot, egy félreeső pesti kis utca szuterén helyén. Kevés pénzzel, de annál több lelkesedéssel, a hazai gasztro világ megújítása, fiatalítása volt a céljuk. Itthon elsőként, új szemléletmóddal, evőeszköz nélkül, egy egyszerű papírtálcán, kézzel fogyasztható, saját receptes pizzákat készítettek. Azon túl, hogy 10 éve vesznek részt Budapest gasztro körforgásában, az idei év azért is számít mérföldkőnek a Pizza Manufaktura életében, mert teljesen önerőből, idén nyitották meg első "igazi" beülős helyüket.
"Egy valamire való vállalkozás fő ismérvei között szerepel az elhivatottság és a kitartás. Ez a kis manufaktúra bő egy évtizede rendíthetetlenül dagasztja a tésztát és törekszik az abszolút minőségre. Ennek köszönhetően a tapolcai srácból mára közismert szakember, a kis pincéből pedig több kemencés, sikeres étterem lett.A történetük hitelességét pontosan az elmúlt tíz év adja, ami szól hitről, kitartásról,alázatról és persze kőkemény munkáról."