Jelölt 2021

APPERCELL Biotech

“Az APPERCELL Biotech 2018-ban alakult és célul tűzte ki, hogy olyan eszközt hozzon létre, amely a biotechnológiai kutatást segíti mesterséges intelligencia felhasználásával. Három év alatt saját szoftveres és hardveres csapatukkal megálmodták és megvalósították Multielectrode Array (MEA) technológiájukat, amellyel mesterségesen létrehozott mini szíveket és agyakat is lehet vizsgálni.

Fejlesztésükkel az egyénre szabott gyógyszerfejlesztést segítik, valamint az állatkísérletek minimalizálását. Magyarországon a biotechnológiai szektor néhány tíz cégből áll, ezért külön öröm, hogy termékfejlesztéssel és szakemberek képzésével járulhatnak hozzá ennek a nemzetközi szinten kiemelkedő fontosságú területnek a fejlődéséhez. Tíz fős csapatuk komoly referenciákkal rendelkező nemzetközi cégekkel veszi fel a versenyt köszönhetően a mögöttük álló hazai befektetőknek. A fiatal csapat nagy hozzáadott értéket szállít, elsődleges piacuk pedig azon fejlett országok, ahol jelentős a kutatás-fejlesztési aktivitás. 2022-ben tovább bővítik csapatukat, valamint portfóliójukat is: olyan projektek is szállítanak már más cégek és kutatóhelyek számára, amelyek mesterséges intelligencia alapú algoritmusok biológiai felhasználását teszik lehetővé gyógyszerfejlesztési, biotechnológiai és orvostechnológiai megoldásokhoz.”


www.appercell.com63513afdc77c2aae79bda1b2_APPERCELL-Biotech.jpeg
63513afdc77c2af78bbda192_Margaret_Ann_Dowling_IB_4027_1.jpg
Nagyköveti méltatás

Margaret Ann Dowling

"Nemzetközi színvonalon is kiemelkedő kutatás-fejlesztési tevékenységet végeznek, amely során miniagyakat és -szíveket hoznak létre. Olyan teljesítmény ez, amelyre méltán lehetünk büszkék."

A nagykövet további jelöltjei