Jelölt 2022

MANYI HÁZ

A MANYI - Kulturális Műhely Budapest második kerületében a Margit körúton működő komplex épület: egyszerre közösségi tér, kultúraközpont és vendégváróhely. A 2020-ban kezdett projekt helyszíne azon fiatal művészeknek, akik a művészeti alkotóközösségek egymással és a társadalom más közösségeinek kapcsolatával foglalkoznak, a művészet és társadalom kapcsolatát kutatják. Mi, a MASZEK Kultúrkör Egyesület fiatal előadó-, alkotó- és iparművészei, művészetelméleti szakemberei és művészetkedvelői támogatjuk a pályakezdő alkotókat, előadóművészet és a képzőművészet terén egyaránt. Hiszünk az önálló művészi munkán túl a kollektív alkotás társadalomformáló erejében. Egy olyan kreatív közösség jegyében szerveződünk, akik találkozási pontként értelmezik a művészetet, ahol a befogadó és az alkotó párbeszédbe kerülhet egymással. Közösségünk szellemisége alapján a művészeti ágak a lehető legkülönbözőbb formában jelennek meg. A kulturális rendezvények sokszínűsége mellett a társadalmi célú eseményekre is nagy hangsúlyt fektetünk. Ezen rendezvények csomópontja a MANYI-ház, legyen szó kiállításról, koncertről, színházról, játékos foglalkozásról, táncházról, adománygyűjtésről, filmklubról, slamről, vásárról, vagy bármilyen felcímkézhetetlen, különleges alkalomról. Célunk, hogy közelebb hozzuk a befogadót az alkotáson keresztül a létrehozóhoz és lehetséges inspirációt adjunk a közösségeknek ahhoz, hogy saját erőforrások mozgósításával tudjanak szembenézni problémáikkal és megoldani azokat.

A MANYI - Kulturális Műhely szervezői és a MASZEK Kultúrkör Egyesület tagjai:

Bácskai Brigitta, Németh Anna Rebeka, Király Tamás, Kotormán Ábel, Méhész György, Simon Tímea, Sulyok Bence, Terék Attila, Turi András, Veress Kamen

Facebook: https://facebook.com/manyihaz
Instagram: https://instagram.com/manyihaz

MANYICREWw.jpg
web-Bonta-Gaspar-2500px-szeles.jpg
Nagyköveti méltatás

Bonta Gáspár

"Fiatalok, életerősek, tettrekészek. A Manyiban egyszerre van előadás, táncház, kiállítás és bárkultúra, fél kettőkor még Fra Angelico és élénk művészettörténeti vita várja az érdeklődőket. A nem érdeklődőket méginkább, mert ezt mindenkinek látnia kell."

A nagykövet további jelöltjei