Oszi bácsi azaz Juha Gyula 1974-óta a szigligeti vendéglátás igazi ikonikus alakja volt, egyénisége szakmaisága minden vendégében kellemes nyomokat hagyott. A 2000-es évek elején a törzsvendégei unszolására a balatoni keszeget, a sokak által nagy szeretettel sütött és fogyasztott halat egy megfelelő helyen a vízpart mellett a szigligeti strandon, egy kis nádtetős teraszon kezdte el sütögetni. Megalapította „Oszi bácsi keszegsütödéje” vállalkozását, ami az évek folyamán egyre nagyobb népszerűségre tett szert. Keszeg mellett pisztráng és természetesen a "Balaton királya" a süllő is ott fürdött forró tepsijében. 2016-ban megromlott egészségi állapota miatt - a mindennapi személyes felügyelete mellett - a sütöde üzemeltetését átadta a családi kötelékbe tartozó két munkatársának Balló Piroskának és Ambrus Lászlónak, akik azóta is ugyanolyan szakmaisággal üzemeltetik a sütödét, mint Oszi bácsi tette. A kis retró halsütöde a gyönyörű szigligeti strand igazi különlegessége a vendégek nagy megelégedésére.
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Oszi-B%C3%A1csi-Keszeg-S%C3%BCt%C3%B6d%C3%A9je/229522050395655