Radnóti Színház "Közelebb a közügyekhez" kampány fotósorozata

Jelölt 2022

A Radnóti Színház színészei a 2022|2023-as évadban felelős állampolgárként állást foglaltak számukra is fontos társadalmi problémák mellett. A kampány célja az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet olyan kérdésekre, amelyek mindannyiunkat érintenek. A fotósorozatok és a színészek nyilatkozatai közelebb hozták, kinagyították, felhangosították ezeket a fontos ügyeket fél éven keresztül. A 2022. október 3-án indult kampány fotósorozatára Csoszó Gabriella fotóművészt, aktivistát kérte fel a színház. Egy-egy üggyel több napon át foglalkoztak a közösségi oldalaikon (honlap, Facebook, Instagram). Választott ügyeik között vannak égető kérdéseket feszegető témák: az oktatás jövője, a tanárok helyzete, a lakhatási válság vagy a fiatalok elvándorlása. Vannak hosszú évek óta megoldatlan problémák: a roma felzárkóztatás, az állami gondozottak helyzete vagy az akadálymentesség. Társadalmunk mentális egészsége érdekében kiemelik a bántalmazó kapcsolatokat, a gyűlöletkeltést, a túlfogyasztást és az internetfüggőséget, de megtalálható a nagyon személyes érintettség is ügyeikben, mint a nyugdíjasok helyzete, az élhető tereink vagy az erdő védelme is. 

A Radnóti Színház társulatának tagjai: Baki Dániel, Bálint András, Berényi Nóra Blanka, Gazsó György, Kováts Adél, László Zsolt, Lovas Rozi, Martin Márta, Mészáros Blanka, Nagy Márk, Pál András, Porogi Ádám, Rusznák András, Schneider Zoltán, Sodró Eliza

Koncepció: Schaffler Sarolta marketing- és kommunikációs vezető

Fotók: Csoszó Gabriella

Közvetlen elérés: https://radnotiszinhaz.hu/14-ugy/

Web: https://radnotiszinhaz.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/radnotiszinhaz/
Instagram: https://www.instagram.com/radnotiszinhaz/

Nagyköveti méltatás

Rókusfalvy Lili és Pál

"Ebben benne van minden, ami nekünk a Highlightsot jelenti! Ezek az őszinte képek olyan hatást érnek el nálunk, amivel közelebb érezhetjük magunkat a kiemelt társadalmi problémákhoz. A kivitelezése különlegesen őszinte, művészi, néhol provokatív, de minden esetben igaz és ezáltal nagyon megérinti az embert. Bízunk benne, hogy másokat is elfogadásra, párbeszédre, és gondolkodásra ösztönöz!"
15ugy_4_3_web.jpg