"A borászatot a 16.században alapították őseink, azóta id. Szepsy István a 16.generáció, aki 1963-tól művel szőlőt. Saját bort 1983-tól készítünk, az első aszú borunk 1989-ben készült, azóta 33 éve aszú borokat, szamorodnit, szárazakat és az eszenciát készítjük. Több, mint 20 országba exportálunk. Birtokunk 54 ha, ezen maximum 60.000 üveg bort készítünk. Mivel az aszú produktum rendkívül kicsi, nem éri el a 300l/ha-t. Mád és Tállya legjobb történelmi első osztályú dűlőinek a legkitettebb parcelláin dolgozunk, lényege a geológiai magasságban van. Így egy céltudatos törekvés valósult meg arra nézve, hogy a Tokajit el tudjuk készíteni a legmagasabb minőségben. A legmagasabb minőség az első osztályú dűlőknek a legértékesebb parcelláinak a Furmint 6 puttonyos aszúja, amit 2017-ben sikerült először elkészíteni a Szent Tamás és a Betsek parcellákról. A legfőbb örömöm, hogy a gyerekek folytatják a munkámat és ezzel a szellemiséggel teljesen tudnak azonosulni, hogy a minőségi faktorok közül a legfontosabb a termőhely."
Facebook: https://www.facebook.com/szepsytokaj/?locale=hu_HU