Dr. Schwab Richárd, a MIND Intézet alapítója, ahol a mikrobiom asszociált betegségek kutatása és gyógyítása van fókuszban, a legkorszerűbb diagnosztikai eszközökkel. Richárd jelentős hatást gyakorolt az egészséges életmód és táplálkozás területén, táplálkozástudatossági mozgalmat indítva hazánkban. Intézete a metabolikus és autoimmun betegségek mellett a neurológiai kórképeket és azok kapcsolatát vizsgálja a bélflórával. Dr. Schwab különösen nagy hangsúlyt fektet az anyagcsere-betegségek gyógyítására és megelőzésére, valamint a bélflóra kiegyensúlyozott működésének fontosságára. „Az emberi test egy ökoszisztéma, amelyben a baktériumok, vírusok és gombák együtt alkotják az egyensúlyt” – magyarázza Dr. Schwab, hangsúlyozva, hogy a bélflóra egészsége kulcsfontosságú a testi és lelki egészség szempontjából.
A MIND Intézet célja, hogy tudományos kutatásokra alapozva mutasson utat az egészséges táplálkozásban és életmódban. Dr. Schwab szerint a tudomány folyamatosan új megoldásokat kínál, és fontos, hogy az orvosok nyitottak legyenek az innovációra. „Az orvoslásban az újdonság keresése rendkívül fontos, de sokkal több frusztrációval és tévedéssel jár, a próbálkozások végül összeadódnak és ez sikert eredményez” – vallja Dr. Schwab
Dr. Schwab Richárd pályafutása során nemcsak a gyógyításra, hanem az orvostudomány és az egészségügy fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetett, de ha visszatekint, minden szakmai eredménye eltörpül ahhoz az örömhöz képest, hogy látja a gyermekeit felnőni.
Honlap: https://www.biomteam.com
Facebook: https://www.facebook.com/biomteamcom/
Facebook: https://www.facebook.com/mind.klinika/
Instagram: https://www.instagram.com/biomteam/
A MIND Intézet alapítója és egyik vezetőjeként hihetetlen erejű "mozgalmat" indított az elmúlt időszakban az egészséges életmód, táplálkozás területén - óriási eredményt elérve és tömegeket megszólítva. Bár az elmúlt években, évtizedekben hatalmas iparággá nőtte ki magát a táplálkozással, életmóddal kapcsolatos tanácsadás, úgy gondolom, hogy ennek komplexebb és szakértői megközelítése meggyőzőbb az emberek számára. A saját környezetemben (a baráti és családi körömben, illetve a klienseim közül is) sokan térnek át az időablakos táplálkozásra, fogyasztanak több zöldséget, kevesebb alkoholt és feldolgozott élelmiszert, mióta a Schwab Richárddal készült interjúk valamelyikét meghallgatták. Személyes találkozásaink, kerekasztal beszélgetésünk is meggyőző volt számomra, és a saját szokásaimat illetően is változtatásra késztettek. A lesújtó közegészségügyi adatokra nézve óriási előrelépést látok abban, hogy – többek között – a táplálkozás, anyagcsere problémák, bélrendszer vizsgálata felől közelít, hiszen a tudomány jelenlegi álláspontja szerint ezeknek jóval nagyobb a jelentősége, mint korábban hitték. Belgyógyász, gasztroenterológus. Pályafutását Pap Ákos Professzornál kezdte és iskolateremtő műhelyében tíz évet töltött országos gastroenterológiai centrumokban. Külföldi tanulmányutakon több évet töltött Bécsben, Baselben és Londonban. Jelentős tapasztalatokat szerzett a gyógyszerjelölt-vegyületek preklinikai és klinikai fejlesztésében, néhai Kéri György Professzor munkatársaként. Részt vett az Oncompass Medicine precíziós onkológiai diagnosztikai cég alapításában és annak igazgatósági tagja, mely a világon az elsők között vezette be a klinikai gyakorlatba az onkológiai betegségek személyre szabott kezeléséhez a daganatok molekuláris jellemzését. A molekuláris biológiai tudás integrációját a klinikai gyakorlatba a mikrobiom / bélflóra jellemzésével ugyanígy a világon elsők között kezdte meg a DiaVitas program alapítójaként. Ennek a munkának a folytatása a budapesti MiND intézet, melynek alapítója és egyik vezetője. Szakmai fókuszában az anyagcsere és autoimmun gyulladásos betegségek mellett a neurológiai kórképek és a microbiom kapcsolatának transzlációs kutatása és gyógyítása áll. A kutató, gyógyító munkája részeként részt vett az Endoexpert gastroenterologiai csoportpraxis tagjaként az Affidea Bank Centerben létesült endoscopos laborjának fejlesztésében és itt végez endoscopos beavatkozásokat.