Velünk történt

GOMBASZÖGI NYÁRI TÁBOR

2021. május 1.

A Gombaszögi Nyári Tábor a felvidéki fiatalok legnagyobb rendezvénye: egyhetes fesztivál, szabadegyetem és táborozás. Története egészen 1928-ra nyúlik vissza. Gombaszög jellegét tekintve egy sokszínű esemény, amelynek nagy hagyománya van a határon túli magyar közösségen belül, és amely pozitív attitűddel épít hidat nemzedékek számára. Különlegessége a helyszín mellett a közösségben, a csak önkéntesekből álló, elhívatott csapatban is rejlik.Gombaszögi Nyári Tábor Trellay Levente jelöltjeként a 2019-es Highlights of Hungary közönségszavazáson 5. helyezést ért el. Ennyi idő távlatából, milyen érzés a Highlights közösséghez tartozni? Ki(k)re szavaztatok az idei évadban és miért?

Azóta is nagyon nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy a Highlights közösségének részesei lehetünk, és külön örülünk annak, hogy a Highlights csapata ellátogatott Gombaszögre. Idén is figyelemmel kísérjük az aktuális fejleményeket, és bár minden projekt magas színvonalat képvisel, de azért minket felvidéki honfitársaink szólítottak meg leginkább.

Milyen szükségszerű változtatásokra/ programokra számíthatnak idén a nyári tábor résztvevői?

Lehetőségeinkhez mérten szeretnénk minél nagyobb volumenben, az eredetitől minél kisebb eltérésekkel megtartani a fesztivált - persze minden majd az aktuális korlátozásokon múlik. Ilyen vagy olyan formában, de Gombaszög 2021-ben is megvalósul.

Mi az a három kulcsfontosságú információ, amit a Gombaszögi Nyári Táborról mindenképp tudniuk kell a Highlights of Hungary követőinek?

A helyszínt és a dátumot kell tudni, illetve a facebook oldalra vezető utat. Komolyra fordítva a szót: Gombaszög egy egész éves projekt, ami nemcsak a fesztiválról, hanem a helyről és a közösségről is szól.

 

Korábbi cikkünket a Gombaszögi Nyári Táborról itt olvashatjátok:

https://www.highlightsofhungary.hu/velunk-tortent/gombaszogi-nyari-tabor