Velünk történt

HARD BODY HANG – JÁTSZÓTÉR MINDENKINEK

2021. május 1.

A HardBodyHang brand mögött álló H3hungary Kft. saját testsúlyos sportgyakorlatok végzésére alkalmas eszközöket előállító vállalkozás. Küldetése a város sportjellegű használata, a beltéri sportok kültéri alternatíváinak fejlesztése. Termékeiket minden esetben versenyzők bevonásával készítik, így az eszközök a hivatalos szabványok mellett sportszakmai szempontból is megállják a helyüket. Edzőparkjaikkal Budapesten, és országszerte is számos helyen lehet találkozhatunk, a cég azonban főleg exportra gyárt: termékeinek 90 százalékát külföldön értékesíti, összesen mintegy 350 projektet valósítottak meg eddig. A minden évben meghirdetett Magyar Formatervezési Díjat (MFD) ZIGZAG boulder elnevezésű fejlesztésükkel nyerték el, amely egy olyan moduláris mászófal rendszer, ami lehetőséget nyújt a sziklákhoz hasonló geometriák építésére.

A Hard Body Hang alapítóival, Csepregi Szabolccsal és Erdélyi Tamással beszélgettünk.A 2020-as Highlights of Hungary 55-ös jelölti listáján Trellay Levente jelöltjeként szerepeltetek. Milyen változást hozott a Hard Body Hang életébe a jelölés?

A jelölés nagy elismerés volt számunkra, hiszen nagyon aktuális, hogy az új fejlesztésünk, a ZigZag, egy kis frissítést próbál hozni a szabadtéri sportolók életébe, így minden visszajelzést nagy örömmel veszünk. Jöjjön az design oldalról, felhasználói oldalról vagy piaci keresleti oldalról.

A Hard Body Hang által gyártott sporteszközök külföldi népszerűsége megkérdőjelezhetetlen; mi a helyzet jelenleg a nemzetközi piacokon és mi a tendencia hazai viszonylatban? Jelenleg hol vehetjük igénybe itthon a mászófalakat?

A nemzetközi és hazai piacon is látszik, hogy keresik az újdonságokat, a szabadtéri sportok pedig most, a jelenlegi időszakban nagyon felértékelődtek. Korábban a mászó termekbe szorult vagy állandóan városszéli, vidéki lokációkat kereső mászó közösség egy sokkal elérhetőbb lehetőséghez tud jutni. De persze az újoncok, vagy a sporttal még csak ismerkedők is könnyen kipróbálhatják magukat ezen a területen.  A nyári olimpián új sportágként szerepel a falmászás (hivatalos néven sport mászás), ezért várható, hogy reflektorfényt fog kapni ez a hazai és nemzetközi vizeken is egyre ismertebb sportolási lehetőség. Az első ZigZag Grönlandon már otthonra talált, de hamarosan itthon is találkozhatnak vele a fővárosiak és a vidéki sportolók is.

Milyen előnyökkel jár a saját testsúllyal való edzés? Kinek ajánljátok elsősorban?

A saját testsúlyos gyakorlatok a koordinációs és egyensúlyérzéket javítják, atletikusabb testformát eredményeznek, szinten tartásra is tökéletesek vagy súlyzós edzés kiegészítésére. Bárki számára elérhetőek a szükséges “eszközök”, elég a legközelebbi parkba leugrani.  Nem utolsó sorban azon sportolni vágyók, akik új közösséget keresnek, szintén könnyen találhatnak maguknak társakat.

A rendszeres testmozgás, valamint a szabadtéren végezhető testedzési lehetőségek szerepe is napjainkban még inkább felértékelődött, amelyekre tökéletes megoldást kínálnak a termékeitek. Hogyan jut el az információ a potenciális felhasználókhoz?

A sportolni vágyókat úgy a legkönnyebb megszólítani, ha belebotlik egy sportparkba séta közben. Ezen parkok elhelyezkedésének a frekventáltsága nagyon fontos egy városi környezetben, pókhálószerűen kellene elterülniük. Azontúl, hogy mint megbízóink, az önkormányzatok nagyon sokat tehetnek ezen parkok népszerűsítéséért és fenntartásáért, mi magunk sportolói közösségeket szeretünk megszólítani vagy épp segíteni a megalakulásukat. Erre talán a legjobb és legdirektebb felületek a szabadtéri versenyek és sportrendezvények.