Velünk történt

HIGHLIGHTS 2020: HASS, ALKOSS, GYARAPÍTS!

2020. október 1.

A Highlights of Hungary nagykövetei az idei évben újra felkutatják az év 55 legkiválóbb magyar kreatív teljesítményét, kategóriák nélkül. A nagykövetek között olyan közéleti személyiségek szerepelnek, akik saját szakmájukban jelentős sikereket értek el.


Az arculatfrissítésen átesett Highlights nagy lendülettel vág bele az idei évadba: kiegészül új nagykövetekkel, így a tizes gárda Háfra Noémi világbajnok kézilabdázó; Mádai Vivien műsorvezető; Törőcsik Franciska színésznő; Farkas Richárd, a Pajta séfje; Marsalkó Dávid Marsalkó Dávid, többszörös Fonogram- és Petőfi Zenei díjas előadóművész; Martinkó József, az Octogon magazin főszerkesztője; Miki357 kliprendező; Takács Ákos, a Red Bull Pilvaker alapítója, marketing szakember; Trellay Levente, a Telep Galéria és Konyha társalapítója; valamint a PET Kupa nonprofit szervezet alapítóiból áll.

A hiánypótló kezdeményezés 2020 őszétől fokozatos fejlődést valósít meg. Szándékuk, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerjék és széles körben megismertessék a legkiválóbb magyar produktumokat, valamint még nagyobb közösséget szervezzenek azok alkotói és alakítói köré -immáron a határon túl is: az egész Kárpát-medencére kiterjedően.


A Highlights of Hungary alapítója, Remete Tibor így beszélt az eddigi munkáról: “Az elmúlt hét évben több mint 30 nagykövettel dolgoztunk, közel 400 jelölt történetét népszerűsítettük, és mindeközben komoly közösség formálódott a Highlights of Hungary köré. Az idei évben jelentős újításokkal szeretnénk még több emberhez eljuttatni az üzenetünket: Hass, alkoss, gyarapíts!”


A megújulás égisze alatt már pénzdíjban is részesülnek a legkiválóbb jelöltek, illetve komoly hangsúlyt fektetnek arra is, hogy bemutassák a jelöltek mögött álló történetet, erősítve ezzel a projekt inspirációs jellegét.


A Graphasel Design Studio által készített új arculatunk központi eleme egy mindenki számára értelmezhető modern allegória: a highlighter, azaz a kiemelő. Csakúgy, ahogy a szövegkiemelő a betűtenger közül kiemeli a fontos információt, úgy kívánja ez a díj a nagyközönség tekintetét a pozitív események felé irányítani. A szlogen, „Hass, Alkoss, Gyarapíts!” a mondatvégi felkiáltójellel cselekvésre, új értékek teremtésére szólít fel. A kiváló arculatból a Pine Design Kft. varázsolt egy dinamikus és a kezdeményezés sokszínűségét tükröző honlapot.


Kövessetek bennünket a Facebook és Instagram oldalainkon, ahol megosztjuk a korábbi nyerteseink történeteit, bemutatjuk nagyköveteinket és jelöltjeiket, valamint a kiválasztásról és a szavazásról is érkezünk izgalmas pillanatokkal a színfalak mögül!