Hírek

MIKI357 - KICSIT ÚGY ÉRZEM MÉG MAGAM, MINT A VÍGJÁTÉK AZ OSCAR-GÁLÁN

2020. október 14.
63513afdc77c2a5ec1bda01d_Miki2.jpg

Szabó Miklós Márton, azaz Miki357 idén először mutatkozik be a Highlights of Hungary nagyköveteként. Jelöltként már kétszer is szerepelt: először 2015-ben a Magyar Klipszemlével, majd 2017-ben a Szerencsejáték Zrt.-nek készített reklámszpottal. Az új helyzetben olyan kezdeményezéseket keres, amelyeknek élenjáró szellemisége más területeket is inspirálhat.

A munkádban hogyan jelenik meg a Highlights értékrendszere, mit jelent számodra a valódi teljesítmény?
Reklámfilmes és kliprendezőként projektalapon gondolkodom, így nekem alapvető, hogy minden témához igyekszem klisék nélkül nyúlni, ami szerintem az értékteremtés alapja. De egy konkrét példa a Klipszemle, ahol a koncepció alapítójaként azt találtam ki, hogy teremtsünk egy platformot a klipek méltó megünneplésére. Így Magyarországon elsőként lehetőség nyílt ennek a speciális műfajnak a mélyebb megismerésére, a szakma, a zenészek és akár az emberek összekötésére. Ez a szemlélet a Highlightsban is felfedezhető: olyan projektek juthatnak általa reflektorfényhez, akik egyébként gyakran elkerülnék a figyelmünket. Ráadásul egy tisztán pozitív üzeneten keresztül, ahol nincs verseny, mivel kategóriák sem léteznek. Abban is hasonlítunk, hogy számunkra is fontos a tehetségek kiemelése, akiknek ez az egyetlen olyan speciális alkalom, ahol felvillanthatják, akár szakértő szemek előtt a stílusukat.

Milyen szemlélettel gazdagodik a Highlights nagyköveti csapata általad? Milyen jelölteket kutatsz?
Én nem az az ember vagyok, aki azért fog jelölni szociálisan érzékeny témákat, hogy a saját népszerűségét növelje. Hozzám legközelebb a könnyedebb, szórakoztató, humoros témák állnak, ami egyáltalán nem jelenti, hogy valaminek nem lehet mélysége, komoly üzenete. Ettől kicsit úgy érzem még magam, mint a vígjáték műfaj az Oscar gálán: mindenki szereti, de ritkán ismerik el. Nagyon szeretném, ha a jelenlétemmel esélyt adhatnék olyan tevékenységeknek is, amik talán kevésbé magasztosak, de abszolút megérdemlik a figyelmet. Az egész Highlightsot átszövő pozitív életszemlélet, a jóra való fókuszálásnak része kell legyen az is, hogy az egyszerűbb dolgoknak is örülünk.

Merrefelé keresed az inspirációt?
Most ez hülyén fog hangzani, de sok béna tartalmat is fogyasztok. Néha jobban kiderül, hogy mi a jó a rosszból, mint a jóból. Meg azt figyeltem meg, hogy engem vonzanak a mániákus emberek. Ha valaki szenvedélyesen tud fordulni a területe felé, bármivel is foglalkozzon, akkor amögött ritkán áll silány minőség. Meg aztán vizuálisan gondolkodó ember vagyok, talán egy kicsit jobb ízléssel megáldva, de azért igyekszem kimozogni, hogy ne kizárólag filmes jellegű produkciókat vigyek.

Mit jelent számodra a Hass, alkoss, gyarapíts! szlogenünk?
Minden, amiben van erő, az szerintem meg tud ennek felelni. A jelölés folyamán kifejezetten célom, hogy olyan dolgok mellett álljak ki, ami túlmutat önmagán, aminek a gondolatisága szimbolikus, így átültethető és hosszú távú, időtálló mondanivalója van.