Borbás Marcsi

Televíziós műsorvezető-szerkesztő. Karrierjét a Magyar Televízió bemondójaként kezdte, később a Játék határok nélkül című nagy sikerű nemzetközi vetélkedőműsort egyik házigazdája volt.

2003-ban jelent meg első könyve Egy nap egy recept címmel, melyet további 6 követett. Magyaroroszág finom háromrészes könyvsorozata három tájegység hagyományos ételeit és gasztronómiai kultúráját gyűjti össze, és mutatja be, a kétkötetes Édes Békeidők pedig Marcsi válogatott süteményreceptjeit tartalmazzák.

2011-ben indult Gasztroangyal című műsora hamar a nézők kedvencévé vált, a 333 epizódot megélt műsorfolyam máig az egyik legnépszerűbb gasztronómiai témájú műsor. Marcsi értékteremtő, tudásmegosztó és hagyományőrző munkássága révén 2021-ben Príma Primissima közönségdíjat kapott majd 2022-ben  Gundel Károly-díjat vehetett át.

A sokszínű műsorvezetőnő működteti az egyik legnépszerűbb életmód tartalomszolgáltató oldalt, az egy.hu-t.

A Highlights of Hungary nagyköveteként elmondta, hogy „Mint magyar ember is arra szeretnék büszke lenni, hogy akiknek van tehetsége, azok sikeresek is legyenek, és ki tudjanak teljesedni. Egy támogató országban szeretnék élni, és ehhez a Highlights is hozzátehet, ezért népszerűsítem.”